Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

PORTAKAL BAVARUAZ

PORTAKAL BAVARUAZ



MALZEMELER



10 gr jelatin

2 yumurta sarısıyla beyazı ayrılmış

50 gr şeker

1/4 lt süt

125 gr krema

2 portakal







HAZIRLANIŞI



Jelatini suyun içine koyarak yumuşatın, yumurta sarısı ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın.

Sütü kaynatıp bu karışıma ekleyin soğuması için bırakın. Portakalların suyunu sıkıp kabuğunu rendeleyin ve jelatinle beraber karışıma ekleyin.

Yumurta beyazı ve kremayı çırpın ve karışıma ekleyin. Karışımı yağlanmış kaplara boşaltın ve buzdolabında soğutun. Servis ederken üzerine isteğe bağlı olarak portakal dilimleriyle süsleyebilirsiniz.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP