Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Antepfıstıklı Güllaç

ANTEPFISTIKLI GÜLLAÇ



10 yaprak güllaç

4 su bardağı süt

2 su bardağı toz şeker

1 kahve fincanı gülsuyu

1 fincan dövülmüş antepfıstığı



HAZIRLANIŞI:

Sütü kaynatın. Toz şekeri ilave edin ve karıştırın. Sütü soğumaya bırakın, sonra tepsiye boşaltın. Güllaç yapraklarını kenarlarından birer santim keserek teker teker tepsiye yatırın. İyice yumuşamadan tepsiden alın. Güllaç yapraklarını dört ucunu üst üste katlayarak iki kat haline getirin ortasına dövülmüş antep fıstığını serpin. Güllaçları bohça gibi kapatın. Kapatılmış güllaçları kıvrım tarafı alta gelecek şekilde servis tabağına yanyana dizin. Dizme işlemi bitince üzerine iyice çekmesi için gülsuyu ve kalan şekerli sütü dökün. Tabaktaki güllacı üzerine sık sık kaşıkla sütü gezdirerek 30 dakika beklettikten sonra servis yapın.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP