Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

KREM ELİZE

KREM ELİZE



Kullanılacak malzeme (5 kişi için):

125 gram toz şekeri,

250 gram çok yağlı teleme,

30 gram toz durumuna getirilmiş sütlü çikolata,

3 yumurta,

1 bardak krem şanti,

1/2 litre süt,

1 kaşık toz şekerine karıştırılmış vanilya tozu,

2 çorba kaşığı pirinç unu,

5 kestane şekerlemesi.



Yapımı: Yumurtaların sarılarını toz şekeriyle ve vanilyalı toz şekeriyle birlikte iyice çırparak köpük durumuna getirmeli. Çırpmaya ara vermeksizin önce pirinç ununu, sonra sicim gibi akıtılacak sıcak sütü katıp karışıma yedirmeli. Sonra bu kabı çok hafif bir ateşe oturtmalı ve tahta bir kaşıkla karıştırarak kremayı koyulaşıncaya kadar ateşte tutmalı. Krema kaynamaya başlarken kabı ateşten indirmeli, soğumaya bırakmalı. Porselen bir kâseye telemeyi koyup tahta bir kaşıkla döverek kremalaştırmalı. Sonra buna soğumuş olan kremayı katıp iyice karıştırmalı. Krem şantinin yarısını da katıp karıştırdıktan sonra karışımı beş balon bardağa veya kristal kâseye bölmeli. Bu kremaların üzerine ve tam ortaya birer kestane şekerlemesi oturtmalı. Gari kalan krem şantiyi iyice kıyılmış antapfıstığıyle karıştırdıktan sonra sıkma şırıngasına koymalı ve kestane şekerlemelerinin üzerlerine süslü biçimler yapmalı. Çikolata tozunu da fıstıklı krem şantinin üstüne serpiştirdikten sonra servis yapmalı.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP