Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Havis Muhallebisi

HAVİS MUHALLEBİSİ



1 litre süt

1 su bardağı un

250 gr. toz şeker

3 çeyrek paket margarin

tarçın



Bir tepsinin içini bolca yağlayın. Toz şeker serperek şekerleri yağa yapıştırın. Önceden kayanttığınız süte artan şekeri koyup iyice karıştırın. Klan yağı tencerede eritin, içine 1 su bardağı dolusu unu ilave ederek kavurun. Kaynattığınız şekerli sütü tencereye ilave edip, karıştırarak muhallebi kıvamına getirin. Yağlanana şkerlenen tepsiye döküp alttan ısıtılan fırında dibi kızarıp pembeleşinceya kadar pişirin. Ilıyınca kereler halinde kesip tabaklara koyarak servis yapın.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP