Pudingli Sarma
PUDİNGLİ SARMA
MALZEMELER
125 gr margarin
1 su bardagi un
4,5 su bardagi sut
1 su bardagi toz seker
1 paket biskuvi
2 adet muz
YAPILIŞ TARİFİ
On hazirlik:Kare yada dikdirtgen firin tepsisine strec film serilir ve 1 paket
biskuvi robotta toz haline getirildikten sonra strec film uzerine tamamen
yaylir.4,5 su bardagi sut ve 1 su bardagi tozseker ayri bir kapta
karistirilir.
125 gr margarin tencereye konur ve eritilir 1 su bardagi un ilave edilir ve
un kokusu cikana dek kavrulur.Tencereye sekerli sut karisimi yavas yavas
ilave edilir(karistirilarak)Karistirmayi kesmeksizin koyu bir muhallebi olup
kaynayinca ocaktan alinir ve mikserle 10 dk cirpilir.Hazirlamis
oldugunumuz biskuvili tepsiye dokulur ve islak kasik yardimi ile
duzeltilir.Hafif sogumaya birakilir.Soguyunca 2 esit parcaya kesilir.Her
parcanin ortasina gelcek sekilde muz ve cevizler pay edilir.Strec film
yardimi ile tek tek sarilir ve buzdolabinda sogumaya birakilir.Arzuya gore
cikolata sosu dokerek ve verevine keserek servis yapilir.
0 yorum:
Yorum Gönder