Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Greyfurtta Tavuk Göğsü

GREYFURTTA TAVUK GÖĞSÜ



4 adet geryfurt

2 kg. toz şeker

yarım limon suyu

Tavuk Göğsü İçin;

1 litre süt

yarım su bardağı pirinç unu

yarım su bardağı un

yarım su bardağı toz şeker

2 çorba kaşığı dövülmüş antepfıstığı

2 çorba kaşığı hindistancevizi

damla sakızı

vanilya

125 gr. margarin



Greyfurt kabuklarını ince ince rendeleyin. Kaynar suda 15 dakika haşlayın içini boşaltın. Yeniden gerfurtları şerbete atın ve sık sık çevirerek bu işlemi devamlı yapın. Diğer tarafta süte, unu ve pirinç ununu katın, krıştırarak topaksız kıvama getirin. Pişmesine yakın şeker ve dövülmüş damla sakızını ilave edin. Son olarak vanilya ve hindistancevizini ekleyin. Muhallebi soğuyunca margarini eritmeden ekleyerek mikserle çırpın, hafif soğumasını bekleyin. Soğuyan muhallebiyi greyfurtların içine doldurun. Üzerini antepfıstığıyla süsleyerek servis yapın.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP