Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Ballı Krem Karamel

BALLI KREM KARAMEL



Malzemeler: Karamel için: 1 çorba kaşığı su, çeyrek limonun suyu ve 150 gram bal. Krema için malzeme: 1 litre süt, 1 paket vanilya, 1 tutam tuz, 7 adet yumurta, 3 adet yumurta sarısı, 250 gram bal ve 21 cm. çapında sufle kalıbı.



Hazırlanışı: Küçük bir tencereye bir çeyrek limonu sıkın, 1 çorba kaşığı su, 150 gram bal ilave edip, ateşe koyun ve kaynatın. Rengi koyulaşırken karamel köpürmeli. Bir başka tencereye 1 litre süt, 1 tutam tuz ve vanilya koyup tencereyi ateşe yerleştirin. Ihyıncaya kadar ateşte bekletin. Köpü-rüp, koyulaşarak ağdalanan balı kalıba dökün ve soğutun. Diğer tarafta bir kâseye 7 adet yumurta, 3 adet yumurta sarısı, 1 tutam tuz, 250 gram bal koyup, mikser ile 2 dakika çırpın. Çırpılmış malzemeyi karıştırırken ılıyan sütü yavaş yavaş üstüne dökün. Fırını 180 derecede ısıtın. Hazırladığınız süt ve yumurta karışımını kara-melli sufle kalıbına dökün. Kalıbı, içinde su kaynayan bir tepsiye koyup sıcak fırına sürerek, 1 saat 15 dakika pişirin. Pişme süresinin yarısında, kalıbın üzerine alüminyum kâğıt kapatın. Pişme süresi tamamlandıktan sonra fırından çıkarıp soğutun ve 1 gün buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP