Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

LİMONLU PUDING

LİMONLU PUDING



MALZEMELER 6 Kişilik

2 limon

100 gr tereyağ veya margarin

100 gr toz şeker

3 yumurta

50 gr un

25 gr badem

1 çay kaşığı kabartma tozu

1.5 su bardağı süt



HAZIRLANIŞI

Fırını 180 dereceye ayarlayı, ısıtın. Oval bir fırın kabını yağlayın. Bir kapta limon kabuğunu, şekeri ve tereyağ (veya margarini) ve iyice karıştırın. Daha sonra yumurta akları, un, badem ve kabartma tozunu da ilave ederek karıştırmaya devam edin.

Bu karışıma limon suyu ve sütü de kattıktan sonra bir kere daha karıştırın. Önceden hazırladığınız fırın kabına döktükten sonra kabı, içi yarısına kadar su dolu geniş bir kabın içine koyun.

Pudingi yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri serptikten sonra servis yapın.



-----------------------------------------------------------------------------

ML® Limonlu Puding için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP