Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Pelteli İrmik Tatlısı

PELTELİ İRMİK TATLISI



Malzemeler:

4 su bardağı süt

1 su bardağı irmik

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

Pelte için:

2 adet limon suyu

1 adet limon kabuğu rendesi

1 çay bardağı toz şeker

2 su bardağı su

2 çorba kaşığı buğday nişastası



Yapımı:

Süt, irmik, toz şeker sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir. Ateşten almadan hemen önce vanilya katılır. Diğer tarafta pelte malzemesinin tümü bir tencereye aktarılır, orta ateşte karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir. İki malzeme kat kat konarak kaselere paylaştırılır. Buzdolabında soğuduktan sonra servise sunulur.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP