Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

REÇELLİ TAVUK GÖĞSÜ

REÇELLİ TAVUK GÖĞSÜ



MALZEMELER

1,5 kahve fincanı kadar tepeleme un

1,5 kahve fincanı kadar fincanı kadar tepeleme toz şeker

2,5 su bardağı süt

1 yemek kaşığından biraz fazla tereyağı

Üzeri için

1 su bardağı kadar marmelat

Meyveli dondurma



HAZIRLANIŞI

Un, tozşeker, süt ve tereyağını orta ısılı ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan bir dakika sonra karışımı ocaktan alın. Diğer yandan kenarları yüksek, orta boy bir kalıbın içini suyla çalkalayarak ıslatın. Ilnan muhallebiyi bu kalıbın içine döküp, buzdolabında 4-5 saat bekletin. Buzdolabından çıkardığınız katı muhallebiyi kare şeklinde tabaklara alın. Üzerine profilo mini robotta çekilmiş herhangi bir marmelat ya da reçeli gezdirdikten sonra servise sunun. Tavulgöğsününün yanında meyveli dondurma da sunabilirsiniz. Marmelatınızın çok sıvık olmamasına dikkat edin.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP