Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

MEYVE ŞÖLENİ

MEYVE ŞÖLENİ



MALZEME:

160 gr toz şeker,

30 gr buğday nişastası

25 gr un

1 kg süt

2 yumurta

1 paket şekerli vanilin

1 tatlı kaşığı tereyağı

mevsim meyveleri



HAZIRLANIŞI: Kaselere çiğ olarak, mevsim meyvelerini koyduktan sonra sütü ateşte kaynamaya koyan. Başka bir kabın içine yumurtaları kırın ve şekeride ekleyerek telle çırpın Daha sonra un ve buğday nişastası ile şekerli Vanilini ilave ederek karıştırın ve kaynamaya başlayan sütten azar azar ekleyerek çözündürün. Artan sütü de ilave edip tekrar ateşte pişirin:hafif kaynamaya başlayınca ateşten almadan önce 1 tatlı kaşığı tereyağı ilave edin, kaselere boşaltın.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP