Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

PİRİNÇ UNU SUBYE ÇIKARMA TARİFİ

PİRİNÇ UNU SUBYE ÇIKARMA TARİFİ



Yarım kilo temiz, beyaz pirinç (bu pirinç döğüldükten ve kuruduktan sonra dört bardak pirinç unu çıkar.) Pirinç akşamdan su ile ıslatılır Sabahleyin birkaç su yıkandıktan sonra süzülür, taş havanda iyice doğulur. Un eleğiyle döğülen pirinç eklenir, geri kalan tekrar döğülür, elenir. Böylelikle pirinç bitirilir. Sütle karıştırılıp tülbentten geçirilir. Arzu edilen tatlıda kullanılır. (Saklayıp lüzumu oldukça kullanılacaksa, pirinç unu temiz bir kap içine serilir, birkaç gün rutubeti gidene kadar iyice kurutulur. Toz haline gelir, gereği olunca azar azar kullandır.)

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP