Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

HANIMELİ MUHALLEBİSİ

HANIMELİ MUHALLEBİSİ



Malzemeler:

4 su bardağı süt,

4 fincan şeker

3 fincan un

1 çorba kaşığı margarin,

2 paket şekerli vanilin

Sos:

1 yumurta,

1 fincan şeker

3 çorba kaşığı kakao,

1 çorba kaşığı margarin

1 fincan su,

dövülmüş samfıstığı.



Hazırlanışı: Tencerede un. 1 bardak sut ve şekeri topaksız hale gelene kadar çırpın. Sonra sütün tamamını ekleyip, kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Göz göz olunca ateşten alıp, 1 kaşık margarin ve vanilini ilave edip 5-6 dk. çırpıp geniş bir kaba dökün. Sos için ise yumurta ve şekeri köpük haline gelene kadar çırpın, ardından margarin, kakao ve suyu ilave edin. Sosu muhallebi üzerine döküp şamfıstığı ile süsleyin.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP