Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

KESTANELI TATLI

KESTANELI TATLI



MALZEMELER



1/2 kg. kestane

1 paket vanilya

4 su bardağı süt

3 yumurta

50 gr. bitter çikolata

1 su bardağı şeker

3-4 yemek kaşığı margarin





HAZIRLANIŞI



Kestaneleri çizip orta ateşte 5 dk. kadar haşlayın. Kabuklarını soyup (zarlarına dikkat ederek) süt ve vanilyayla birlikte yarım saat kadar haşlayın. Ayrı bir kapta şeker,yağ ve çikolatayı benmari usulü eritin. Haşlanan kestanelerle sütü rondoda püre haline getirin ve çikolatalı karışıma ekleyin. 3 yumurtanın sarılarını ve aklarını ayrı ayrı kaplarda iyice çırpıp tüm karışıma katıp fırın kabına boşaltın. orta ısıda pişirip dilimleyerek servis yapın.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP