Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

HINDISTANCEVIZLI GÜLLAÇ

HINDISTANCEVIZLI GÜLLAÇ



MALZEMELER



10 adet güllaç yaprağı

2 su bardağı toz şeker

4 bardak süt



Muhallebı için :



2 bardak süt

yarım su bardağı su

5 çorba kaşığı toz şeker

3/4 kahve fıncanı pirinç unu

2 kahve fıncanı toz hindistancevizi

1 tutam tuz





HAZIRLANIŞI



Muhallebi için bir tencereye şeker, süt, tuz ve hindistancevizini koyun. Arada bir karıştırarak kaynatın. Diğer bir kapta nişasta ve pirinç ununu karıştırın. Üzerine azar azar su dökerek nişastayı eritin. Bu bulamacı kaynayan şekerli süte katın. Koyulaştığında ocaktan alın.

Güllaç için kaynamış sütle şekeri karıştırın. Büyükçe bir tepsiye boşaltın. Güllaç yapraklarını teker teker süte batırıp, bir süre yumuşatın. Çıkartıp, kenarları üste doğru katlayın. Güllacı iki kat yapıp ortasına muhallebi koyun. Dört ucunu brleştirip, bohça şekline getirin. Üzerine toz hindistancevizi ve antepfıstığı serperek servis yapın.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP