Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Yumurtalı Muhallebi

YUMURTALI MUHALLEBİ



MALZEMELER

Pirinç unu 2/3 su bardağı

Süt 5 su bardağı

Şeker 1/3 su bardağı

Vanilya 1 tatlı kaşığı

Yumurta 2 adet



YAPILIŞI

Pirinç ununu sütle ez, hep aynı yöne karıştırarak 10 dakik kadar pişir.

Şekeri koy, 1-2 rdakika daha pişir, orcağı kapat, vanilyayı ekle, karıştır.

3/4ünü servis kaselerine boşalt. Yumurtaların beyazlarını ayır, karıştırıcıda çırp. Kar haline gelince yumurta sarısı ile birlikte kalan muhallebiye ekle, karıştır. Bu karışımı servis kaselerindeki muhallebinin üzerine paylaştır. Tepsiye sıcak su soy, kaselerisuyun içine oturt, üstten ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar 7-8 dakika tut. Buzdolabına koyun ve soğuyunca servis yapın.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP