Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Muzlu Sütlü Tatlı

MUZLU SÜTLÜ TATLI



MALZEMELER



1 su bardağı pirinç

1 litre süt

2 çay bardağı un

Yarım paket margarin

1 paket vanilya

3 adet muz

2 yemek kaşığı hindistancevizi





HAZIRLANIŞI



Pirinci lapa oluncaya kadar suda haşlayıp tel süzgeçten geçirin. Bir bardak kadar lapa olmadan ayırın. Sütü, şeker ekleyerek çırpın. Lapa olan pirinci ilave edin. Başka bir kapta margarini eritin ve unu kavurun. Kavrulduktan sonra sütlü karışıma ekleyip koyu muhallebi kıvamı olana kadar kaynatın. Soğuduktan sonra muzları dilimleyip mikserle karıştırın. Sonra bir bardak pirinci de ekleyin. Tüm karışımı dört köşe bir tepsiye bir parmak kalınlığında serin. Soğuduktan sonra kesip, muz dilimleri ve hindistan ceviziyle süsleyerek servis yapın.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP