Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Elmali Yalanci Tavuk Göğsü

ELMALİ YALANCİ TAVUK GÖĞSÜ



MALZEMELER

275 gr margarin

1 su bardagi un

1 kg sut

1,5 su bardagi toz seker

1 paket vanilya

1 adet sade sakiz

2-3 adet elma



YAPILIŞ TARİFİ

Margarini tencereye koyalim ve eritelim unu ekleyip un kokusu gidene

kadar karistirarak kavuralim.Ayri bir kapta sut ve seker karistirilir ve

kavrulmus una(karistirmayi hiç kesmeksizin) yavas yavas ilave edilir.Sakiz

eklenir ve koyu bir muhallebi oluncaya kadar karistirilarak

pisirilir.Koyulastiktan sonra alti kapatilir ve mikserle 10 dk cirpilir ve

vanilya eklenip 10 dk daha cirpmaya devam edilir.Kare yada dikdortgen

firin tepsisine soyulmus ve ince dilimlenmis elmalar dizilir uzerine tarçin

serpilir ve uzerine muhallebi boca edilir.Ustu hindistan cevizi ile suslenir

ve buzdolabinda sogumaya birakilir.Soguyunca dilimlenip servis

yapilir.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP