Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

ÜZÜMLÜ KEŞKÜL

ÜZÜMLÜ KEŞKÜL



MALZEMELER

1 çay bardağı pirinç

100 gram badem

4 su bardağı süt

2 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı üzüm suyu

1 kase çekirdeksiz üzüm

2 çorba kaşığı hindistan cevizi

1 çorba kaşığı çekilmiş şam fıstığı



YAPILIŞI

Pirinç ayıklanıp, yıkanır. Bir gece suda bekletilir. Ertesi gün robotta çekilir. Bademler sıcak suda bekletilip kabukları soyulur. Ayıklanmış bademler bir bardak sütle robotta çekilir. Kalan süt tencerede kaynatılır. Bademli karışıma, pirinç ve üzüm suyu ilave edilir. Kısık ateşte koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Muhallebi ateşten alınıp çekirdeksiz üzüm eklenerek karıştırılır. Servis kaselerine boşaltılıp soğumaya bırakılır. Üzerine çekilmiş şam fıstığı ve rendelenmiş hindistan cevizi serpilir.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP