Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

SAHTE EKMEK KADAYIFI

SAHTE EKMEK KADAYIFI



MALZEMELER:

2 su bardağı toz şeker

2.5 su bardağı su

1 paket kızarmış tost ekmeği

3 yemek kaşığı mısır nişastası

1 lt süt



HAZIRLANIŞI:

Kızarmış tost ekmeklerini tepsiye dizin. Tozşekeri bir tencerede biraz kavurun. Suyu üzerine döküp kaynatın. Sıcak olarak kızarmış tost ekmeklerinin üzerine dökün. 1 lt sütle 3 kaşık dolusu mısır nişastasını muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Muhallebiyi sıcak olarak kızarmış tost ekmeklerinin üzerine dökün. Soğuduktan sonra paketin üzerindeki hazırlama önerisine göre krem şantiyi hazırlayın ve muhallebinin üzerine yayın. Buzdolabında İyice soğuttuktan sonra üzerini ceviz kırığı ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.



-----------------------------------------------------------------------------

ML® Kaymaklı Ekmek Kadayıfı için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP