Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

MUZLU JÖLELİ İRMİK TATLISI

MUZLU JÖLELİ İRMİK TATLISI



Malzemeler:

muhallebi icin:

12 corba kasigi toz seker

9 corba kasigi irmik

1 kilo sut

1 corba kasigi kati yag

3 adet muz

jole icin:

1 su bardagi soguk su

1 su bardagi sicak su

muz jolesi



Yapilisi:

1)Bir tencerede malzemeler karistirilip muhallebi kivaminda pisirilir.

2)Icine 1 corba kasigi kati yag ilave edilip karistirilir.

3)Borcam islatilip icine muhallebi dokulur.Buzdolabinda sogutulur.

4)Diger tarafta jole 1 su bardagi soguk su ve 1 su bardagi soguk suyla karistirilarak hazirlanir.

5)Sogumus olan muhallebinin uzerine ince ince muz dogranir ve hazirlanan jole dokulur. Buzdolabinda bekletildikten sonra servis yapilir.



-----------------------------------------------------------------------------

YemekSA Karamelli İrmik Tatlısı için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------



ML® Muzlu İrmik Tatlısı (görsel)

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP