MUZLU JÖLELİ İRMİK TATLISI
MUZLU JÖLELİ İRMİK TATLISI
Malzemeler:
muhallebi icin:
12 corba kasigi toz seker
9 corba kasigi irmik
1 kilo sut
1 corba kasigi kati yag
3 adet muz
jole icin:
1 su bardagi soguk su
1 su bardagi sicak su
muz jolesi
Yapilisi:
1)Bir tencerede malzemeler karistirilip muhallebi kivaminda pisirilir.
2)Icine 1 corba kasigi kati yag ilave edilip karistirilir.
3)Borcam islatilip icine muhallebi dokulur.Buzdolabinda sogutulur.
4)Diger tarafta jole 1 su bardagi soguk su ve 1 su bardagi soguk suyla karistirilarak hazirlanir.
5)Sogumus olan muhallebinin uzerine ince ince muz dogranir ve hazirlanan jole dokulur. Buzdolabinda bekletildikten sonra servis yapilir.
-----------------------------------------------------------------------------
YemekSA Karamelli İrmik Tatlısı için tıklayın
-----------------------------------------------------------------------------
ML® Muzlu İrmik Tatlısı (görsel)
0 yorum:
Yorum Gönder