Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Çilekli Kazandibi

ÇİLEKLİ KAZANDİBİ



MALZEMELER

200 gr. çilek

500 gr. süt

1 kahve fincanı Hindistan cevizi

1 su bardağı toz şeker

1,5 çay bardağı pirinç unu

1 çay bardağı nişasta

1 yumurta sarısı

1/2 paket vanilya



YAPILIŞ TARİFİ

Bir tencereye sütü, şekeri ve Hindistan cevizini koyarak kaynatın.

Pirinç unu, nişasta ve yumurta sarısını biraz sulandırarak çırpın. Yavaş

yavaş kaynayan süte ilave edin, kısık ateşte 5 dakika pişirin.

Ateşe dayanıklı bir tepsiye pişirdiğiniz kazandibinden 2 kepçe dökerek her

tarafına yayın. Tepsiyi, ocağın üzerine koyun. Muhallebinin altı kızarana

kadar kısık ateşte tutun.

Çilekleri ayıklayıp, yıkayın. Küçük doğrayın. Tenceredeki kazandibine ilave

edin, vanilyayı da ekledikten sonra karıştırın.

Çilekli kazandibini tepsideki karışımın üzerine dökün, soğumaya bırakın.

Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde kesin, ters çevirerek servis tabağına

alın. Yanında çilek dilimleriyle servis yapın.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP