Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Kayısılı Puding

KAYISILI PUDİNG



Yarım su bardağı kıyılmış kuru kayısı

1/3 su bardağı portakal suyu

6 dilim ekmek

Çeyrek su bardağı şeker

1 çorba kaşığı hazır puding

3 adet yumurta

Yarım çay kaşığı kıyılmış portakal kabuğu

1,5 su bardağı süt

1 çorba kaşığı esmer şeker

Krema veya dondurma



Kayısıları ve portakal suyunu bir kaba alın. Üzeri kapalı olarak 4 dakika pişirin. Ekmek dilimlerinin kenarlarını kesin. Her dilimi küçük kareler halinde doğrayın. Isıya dayanıklı bir kabın altına bir tarafı yağlanmış ekmekleri dizin. Şeker, puding tozu, yumurtalar ve limon kabuğunu bir kaba koyup karıştırın. Yumurtalı karışımın üzerine sütü döküp yumuşayana kadar karıştırın, ekmeklerin üzerine dökün. Son olarak kayısıları katıp, esmer şekeri serpin. Üzerini kapatıp 5 dakika bekletin. Daha sonra da servis yapın.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP