Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

PİRİNÇLİ KARAMEL

PİRİNÇLİ KARAMEL



MALZEMELER

1 su bardağı pirinç

1 su bardağı süt

1 paket vanilyalı puding

1 çay bardağı toz şeker

1 çorba kaşığı kakao

100 gr. çilek

1 adet elma

1 çay bardağı su



HAZIRLANIŞI

Önce pirinci bir tencerede diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın ve suyunu süzün. Ayrı bir tencerede sütü biraz kaynatın. İçine vanilyalı puding ve şekerini ekleyin. Pirinci de ekleyip koyulaşana kadar karıştırın. Koyulaşınca bunu kaselere boşaltıp buzdolabında soğumaya bırakın. Bir kasenin içinde su ve kakaoyu karıştırın. Soğumuş olan karamelinizi servis tabağına alt üst ederek alıp. Üzerine hazırlanmış olan kakaolu karışımdan dökün. Üzerini elma ve çilek dilimleriyle süsleyerek servis yapın.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP