Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

SAHTE KAZAN DİBİ

SAHTE KAZAN DİBİ



Malzemeler

1 kg süt

Yarım paket sana yağı

1 bardaktan bir parmak az un

1 bardak şeker

2 paket petit beurre kakaolu bisküvi

2 tane muz

Yapılışı

Yağı erit ilave edip bir iki dakika kavur, sonra süt ve şekeri ilave ederek muhallebi koyulaşıncaya kadar pişir. Büyük fırın tepsisine iki paket kakaolu bisküviyi un haline getir ve yay, sıcak muhallebiyi mikserle çırptıktan sonra



bisküvilerin üzerine yay. Buzdolabına koyarak muhallebinin donmasının bekle. Muhallebi donunca kare şeklinde muhallebileri tepsinin içinde kes. 1 parmak uzunluğunda ve genişliğinde kestiğin muzları ucuna koyarak rula yap buzdolabında beklet.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP