Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

GÖNLÜ FERAH

1 LİTRE SÜT

1 Su bardağı tozşeker

2 Çorba kaşığı mısır nişastası

2 Çorba kaşığı un

1 Paket vanilya

1 Adet yumurtanın sarısı

100 gr margarin

1 Poşet krem şanti

1.5 Su bardağı kayısı suyu

500 gr taze kayısı

1 Paket etimek

Süslemek için :

Antepfıstığı ve hizdistancevizi



Hazırlanışı

o Sütü, yumurta sarısını, unu, mısır nişastasını ve tozşekeri iyice karıştırıp, göz göz olana dek kısık ateşte pişirin.

o Margarini koyup, ateşten alın ve mikserle iyice çırpıp soğumaya bırakın.

o Soğuyunca krem şantiyi ilave edip, mikserle 5 dakika daha çırpın.

o Etimekleri cam bir kabın içine dizin.

o 1.5 Su bardağı kayısı suyunu ısıtıp, üzerine dökün.

o Kayısı su ile ıslattığınız etimeklerin üzerine çekirdekleri çıkarılmış kayısıları dizin.

o Hazırladığınız kremayı etimeklerin üzerine döküp, 1 gece buzdolabında beklettikten sonra antepfıstığı ve hindistancevizi ile süleyerek servis yapın.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP