Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Karlı Şeftali

KARLI ŞEFTALİ



2-3 adet şeftali

2 su bardağı süt

1 çorba kaşığı pirinç unu

1 çorba kaşığı buğday nişastası

1.5 çay bardağı toz şeker

1 paket vanilya

1 poşet toz krem şanti

1 çorba kaşığı hindistancevizi



Şeftaliler soyulur, kenarlı fırın kabına dizilir, üzerine hinditan cevizi serpilir, diğer taraftan süt, pirinçunu, nişasta ,toz şeker pişirilir. Ateşten almadan hemen önce vanilya katılır, soğuyunca, 1 poşet krem şanti eklenir, 5 dakika kadar mikserle çırpılır, şeftalilerin üzerine kar tabakası gibi yayılır, buzdolabında 2-3 saat soğutulur, servis edilir.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP