Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Vişneli Pirinç Tatlısı

VİŞNELİ PİRİNÇ TATLISI



1 su bardağı pirinç

3 su bardağı süt

Küçük paket krema (250 ml.)

1 Çay bardağı şeker

1 paket vanilya

Üzeri İçin.

1,5 su bardağı çekirdekleri ayıklanmış vişne

1 çay bardağı toz şeker

1 su bardağı su

1 tatlı kaşığı nişasta



Pirinç, süt, şeker, kısık ateşte pişirilir.

Pirinç şeklini kaybedince vanilya katılır, ateşten alınır.

Ilıyınca krema eklenir, karıştırılır.

Kaselere taksim edilir.

Üst malzemesini hazırlamak için; su, nişasta, toz şeker, kıvam alana kadar pişirilir.

Sıcakken vişneler atılır, karıştırılır, pirinçli karışımın üzerine konur.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP