Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Pirinçli Portakal Peltesi

PİRİNÇLİ PORTAKAL PELTESİ



2 su bardağı portakal suyu

2 su bardağı su

1 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı pirinç

5 çorba kaşığı buğday nişastası



Pirincin üzerine 2 su bardağı su konarak şeklini kaybedene kadar kısık ateşte haşlanır.

Soğuk portakal suyu, soğuk su, toz şeker, yarım portakal kabuğu rendesi, nişasta, bir tencereye konur, sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir, daha sonra haşlanmış pirinç katılır, bir dakika daha pişirdikten sonra kaseler paylaştırılır.

Üzeri ceviz, hindistanceviziyle süslenerek servise sunulur.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP