Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Güllü Muhallebi

GÜLLÜ MUHALLEBİ



Malzemeler:

5 su bardağı süt

2 çorba kaşığı gül reçeli

1 su bardağı pirinç unu

1 su bardağı toz şeker

Yarım çay bardağı gül suyu



Yapımı:

Bir tencereye soğuk süt, pirinç unu, toz şeker ve gül reçeli konur. Ateşe yerleştirmeden önce malzeme iyice karıştırılır. Daha sonra orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Kaselere paylaştırılır. Buzdolabında yaklaşık 2 saat soğutulur. Servis yapılacağı sırada üzerine az miktarda gül suyu serpilir.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP