Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Portakallı Krema

PORTAKALLI KREMA



Kullanılacak malzeme: 2,5 su bardağı süt, 4 yumurta, 100 gr tozşeker, 1,5 kaşık un, 1 büyük ve sulu portakal.



Yapılışı: Portakal kabuğunun turuncu kısmı rendelenir, suyu sıkılıp ince delikli süzgeçten veya tülbentten geçirilerek süzülür. Rendelenmiş portakal kabuğu sütün içine konur ve birlikte kaynatılır. Porselen bir kâsede yumurta sarılan ve tozşeker çırpılarak iyice köpürtülür. Çırpmaya ara vermeden kan-şıma elekten geçirilmiş un azar azar dökülür ve yedirilir. Sonra kaynar süt ince ince akıtılarak bu kanşıma yedirilir ve kâse, içinde kaynar su bulunan ateşe oturtulmuş büyük bir kabın içine konur ve koyulaşıncaya kadar kanştınlarak pişirilir. Krema kaynamaya başlamadan benmariden indirilip bir kenarda ılımaya bırakılır. Yüzeyinde kaymak bağlamaması için ara ara karıştırılan krema ılıyınca hızlı hızlı karıştırılarak süzülmüş portakal suyu katılır ve kâselere bölünüp servis vaktine kadar buzdolabında saklanır.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP