Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

3 RENKLİ JÖLE

3 RENKLİ JÖLE



1 Paket jöle

Bir avuç fındık içi

1 su bardağı süzme yoğurt

10-15 bisküvi

Yarım kg. çilek



Bir paket jöleyi bir kaseye koyunuz. 2 su bardağı kaynar su ilave edip eriyinceye kadar karıştırınız. Üzerine 2 su bardağı soğuk su ilave ediniz.

Çileği bol su içinde 3-4 su yıkadıktan sonra saplarını ayıklayınız. Derin 'kalıba sap kısımları üste gelmek üzere döşeyiniz. Üzerine hazırladığınız jölenin 1/3 ünü döküp buzdolabında dondurunuz.

Yoğurdun içine 1/3 jöleyi katıp karıştırınız. Donan meyvelerin üzerine döküp, dolapta sertleşinceye kadar bekletiniz.

Bisküvileri gelişi güzel küçük parçalara bölünüz. Geri kalan 1/3 jölenin içine bisküvi ve iri kıyılmış fındıkları ilave edip karıştırınız. Kalıbın üzerine yayıp buzdolabında 1-2 saat bekletiniz.

Kalıbı içinde sıcak su bulunan kaba biraz batırıp, servis tabağına ters olarak çeviriniz.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP