Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

ALACALI KREMA

ALACALI KREMA



MALZEME:

500 gram toz şeker

1 litre süt

50 gram nişasta

50 gram un

4 adet yumurta sarısı

100 gram sütsüz çikolata

1 paket vanilya



HAZIRLANIŞI

Şeker yumurtalar, nişasta, un, vanilya bir tencerede telle 5 dakika iyice karıştırılır. Kaynamış sıcak süt ilave edilir. Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. Yarısı bölünür kalan kremaya parçalanmış çikolata ilâve edilip iyice eritilir. Sofraya götürülecek olan küçük, ortası çukurca komposto tabakları alınır. Hepsine teker teker evvelâ diplerine beyaz krema dökülür. Biraz bekledikten sonra üzerlerine çikolata karıştırılmış renkli kremalar ilâve edilir. Beyaz krema ancak yenirken görülecek şekilde çikolatalı kremayla kapatılmalıdır. Soğuduktan sonra ikram edilir.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP