Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Armutlu Krem

ARMUTLU KREM



1,5 adet armurt

4 su bardağı süt

1 su bardağı şeker

1 su bardağı un

1 paket vanilya

1 adet yumurta

1 çorba kaşığı tereyağı



Süt, şeker, un, yumurta bir tencereye soğuk olarak konur, karıştırılır. Sonra orta ateşe yerleştirilir. Sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir. Ateşten alınır, vanilya ve tereyağı katılır. Mikserle 5 dakika kadar çırpılır. Daha sonra soyulmuş ve ufak küp şeklinde doğranmış armut atılır, karıştırılır. Kaselere paylaştırılır.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP