Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

BADEM KREMASI

BADEM KREMASI



150 gr iç badem

150 gr pudra şekeri

50 gr tereyağı

2 bütün yumurta



İç badem 2 bardak suda bir taşım kaynatıldıktan sonra, iç kabukları ayıklanır, sonra da gayet ince dişli badem ya da et makinesinde iki defa çekilerek bir tencereye koyulur.

Sonra, tenceredeki bu bademlere; 150 gram da pudra şekeri katılarak, harmanlamak suretiyle birbirlerine karıştırılır, şekerli bademlere, teker teker olmak üzere 2 adet de bütün yumurta katılır ve her yumurta ilâvesinde de, avuç ile mıncıklayarak yumurtalar karışıma yedirilir.

Sonra, karışım 50 gram da tereyağ ya da margarin katılarak, tekrar birkaç kez daha elle mıncıklamak ya da telle karıştırmak suretiyle tereyağı da yedirilir, elde edilen bu krema pastalarda kullanılır.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP