Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

BADEMLİ KEŞKÜL

BADEMLİ KEŞKÜL



MALZEMELER

50 gr kavrulmuş badem

30 gr mısır nişastası

1 paket vaııilya

200 gr toz şeker

4 yumurta sansı

4 bardak süt



HAZIRLANIŞI

Süt ve şekeri bir tencereye koyup kaynatın. Nişastayı biraz suyla ezip, yumurta sarısı ve vanilyayı buna ekleyin. Bu karışımı yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak kaynayan süte katın. 5 dakika sonra kavrulmuş, kabukları çıkartılmış ve çekilmiş bademi ekleyin. Koyu muhallebi kıvamına gelene dek karıştırın. Kuplara veya kaselere boşaltın. Üzerlerini bademle süsleyip, servis yapın.



-----------------------------------------------------------------------------

ML® Keşkül için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP