Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Çilek Pelteli Puding

ÇİLEK PELTELİ PUDİNG



Yarım kilo çilek

2 su bardağı su

1 çay bardağı şeker

1 dolu çorba kaşığı buğday nişastası

Puding İçin;

3 su bardağı süt

1,5 çay bardağı toz şeker

2 çorba kaşığı pirinçunu

1 çorba kaşığı buğday nişastası

1 paket vanilya

1 tatlı kaşığı tereyağı



Önce taneli pelte hazırlanır, çilekler yıkanır, ince doğranır. Tencereye su, şeker, nişasta konur, iyice karıştırdıktan sonra orta ateşe yerleştirilir, sürekli karıştırarak pişirmeye devam ederken hazırlanan çilekler eklenir. Çilekler şeklini kaybedip kıvam alana kadar pişirilir. Bir kenara bırakılır. Başka bir tencereye süt, şeker, un, nişasta konur, sürekli karıştırarak, göz, göz olana dek pişirilir, tereyağı ve vanilya eklenir, ateşten alınır. 4-5 adet komposto kasesinin yarısına kadar puding konur, üzerine çilekli pelte paylaştırılır, buzdolabında 2 saat soğuttuktan sonra ikram edilebilir.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP