Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Çilek Soslu Sakızlı Muhallebi

ÇİLEK SOSLU SAKIZLI MUHALLEBİ



Malzemeler

Yarım Paket Margarin

3 Kahve Fincanı Un

1 Kg Süt

1,5 Bardak Toz Şeker

2 Parça Damla Sakızı

Sosu İçin

Yarım Kg Çilek

1 Kahve Fincanı Toz Şeker



Hazırlanışı

Sosunu hazırlamak için çilekleri toz şeker ile robotta iyice çırpın. Muhallebisi için; tencerede margarinle unu hafifçe pişirin. Daha sonra üzerine süt, şeker ve damla sakızını ekleyerek pişirmeye devam edin. Kaynayınca altını kapatın ve mikser ile 5 dakika çırpın.

Borcamın dibini suyla ıslatıp hazırlamış olduğunuz muhallebiyi içine dökün ve soğumaya bırakın. Sosunu ister tüm muhallebinin üzerine ister servis yaparken ayrıca dökün.



Not: Yayında dondurma ile de servis yapabilirsiniz.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP