Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

DAMLA SAKIZLI TAVUK GÖĞSÜ

TAVUK GÖĞSÜ



Gül ÇUHAOĞLU - Ayfer KURNAZ



Malzemeler

½ margarin

3 fincan un

2 su bardağı şeker

1 kg. süt

bir miktar damla sakızı



Yapılışı

Derin bir kap içerisinde yağ iyice eritilir. Eritilmiş olan yağın içersine un ilave edilerek hafif ateşte biraz kavrulur daha sonra süt ilave edilir. Hemen arkasından şeker ve damla sakızı konulur. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir ve ocaktan indirilir. 5 dakika karıştırılıp soğuttuktan sonra miksere konur. 25 dakika mikserde sakız gibi oluncaya kadar çırpılır. İstediğimiz kıvamı aldıktan sonra geniş bir kaba dökerek buzdolabında bekledikten sonra servis yapılır.



-----------------------------------------------------------------------------

ML® Tavuk Göğsü için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP