Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

EKMEKLİ PUDİNG

EKMEKLİ PUDİNG



Malzeme :

1 küçük paket margarin,

125 gr. pudra şekeri,

150 gr. bayat ekmek içi,

100 gr. badem,

6 yumurta,

vanilya.



Yapılışı:

1- Küçük sanayağı ile 125 gr. pudra şekerini porselen bir kasede tahta bir kaşıkla karıştırarak beyazlatınız.

2- 6 yumurta şansını birer birer kırıp karışıma yediliniz.

3- 6 yumurta akını da ayrı bir yerde çarparak katı kar haline getiriniz.

4- Porselen kasedeki karışıma kabukları soyulmuş ev maki-nadan geçirilmiş bademi, seyrek elek veya süzgeçten geçirilmiş bayat ekmek içini ve yumurta akını koyup 1-2 defa süratle karıştırınız.

5- Bu karışımı yağlanmış ve galeta tozu serpilmiş puding kalıbına veya küçük bir tencereye yarıyı biraz geçecek kadar doldurunuz.

6- Üzerine kapak kapatıp benmari usulüyle fırında veya ateş üzerinde 1 saat pişiriniz.

7- Bir saat sonra ateşten alıp hafif ılık hale gelince servis tabağına ters çeviriniz.

8- İstediğiniz tatlı salçası ile sofraya alınız.



NOT: Bütün Pudinkler ılık halde yenmelidir.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP