EKMEKLİ PUDİNG
EKMEKLİ PUDİNG
Malzeme :
1 küçük paket margarin,
125 gr. pudra şekeri,
150 gr. bayat ekmek içi,
100 gr. badem,
6 yumurta,
vanilya.
Yapılışı:
1- Küçük sanayağı ile 125 gr. pudra şekerini porselen bir kasede tahta bir kaşıkla karıştırarak beyazlatınız.
2- 6 yumurta şansını birer birer kırıp karışıma yediliniz.
3- 6 yumurta akını da ayrı bir yerde çarparak katı kar haline getiriniz.
4- Porselen kasedeki karışıma kabukları soyulmuş ev maki-nadan geçirilmiş bademi, seyrek elek veya süzgeçten geçirilmiş bayat ekmek içini ve yumurta akını koyup 1-2 defa süratle karıştırınız.
5- Bu karışımı yağlanmış ve galeta tozu serpilmiş puding kalıbına veya küçük bir tencereye yarıyı biraz geçecek kadar doldurunuz.
6- Üzerine kapak kapatıp benmari usulüyle fırında veya ateş üzerinde 1 saat pişiriniz.
7- Bir saat sonra ateşten alıp hafif ılık hale gelince servis tabağına ters çeviriniz.
8- İstediğiniz tatlı salçası ile sofraya alınız.
NOT: Bütün Pudinkler ılık halde yenmelidir.
0 yorum:
Yorum Gönder