Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Elmalı Muhallebi

ELMALI MUHALLEBİ



1 kg. elma

1 bardak su

1 bardak şeker

yarım kilo süt

1 yumurta

2 kaşık un

6 kaşık şeker



Elmaları yıkayıp soyun. Yarım olarak kesip çekirdek yataklarını çıkarın. Tencereye 1 bardak şeker ve bir bardak suyu koyup karıştırın. Elmaları pişirin. Pişmiş elmaları kaselere koyun.

Diğer tarafta bir tencerede yumurtayı çırpın. Biraz süt ilave edip karıştırın. 2 kaşık unu ve şekeri katıp, karıştırın. Sütün tamamını koyup, muhallebi kıvamına gelince ateşten alarak elmaların üzerine dökün. Soğuyunca hindistancevizi serperek servis yapın.



-----------------------------------------------------------------------------

ML® Meyveli Muhallebi için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP