Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Elmalı Sufle

ELMALI SUFLE



3 adet yumurta

2 adet orta boy elma

4 çorba kaşığı toz şeker

1 dolu çorba kaşığı tereyağı

2 dolu çorba kaşığı un

1 su bardağı süt

Üzeri için;

pudra şekeri,

vanilya



Soğuk süt, vanilya, eritilmiş ılıtılmış tereyağı, un sürekli karıştırarak pişirilir. Karışım ılıdıktan sonra yumurta sarıları tek tek eklenerek karıştırılır, öte yandan yumurta akları bir fiske tuzla kar haline getirilir, diğer karışıma eklenir (fazla karıştırılmaz) Isıya dayanıklı 4 kase yağlanır. Elde edilen karışım paylaştırılır. Hamurun üzerine dilimlenmiş elmalar yerleştirilir, önceden ısıtılmış 190 derece fırında pembe renkte pişirilir. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri ve vanilya serpilir, sıcak ya da ılık olarak servise sunulur.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP