Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Fındıklı Krema

FINDIKLI KREMA



Kullanılacak malzeme:

5 su bardağı süt,

1 su bardağı tozşeker,

200 gr kavrulmuş fındık içi,

8 yumurta,

1 tutam tarçın,

1 küçük paket vanilya.



Yapılışı:

1 fincan tozşeker, daha sonra kullanılmak üzere ayrılır. Kalan tozşeker, süt, 8 yumurta ve vanilyayla krema hazırlanır. Kavrulmuş fındık içi havanda dövülüp un haline getirilir. Buna kalan toz şekeri ve 1 tutam tarçın katılarak iyice karıştırılır. Küçük kâselere boşaltılan krema soğuyunca üzerine fındıklı kanşım serpilip servis yapılır. Fındıklı karışım krema soğutulmadan da katılabilir.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP