Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Güllaçlı Muhallebi

GÜLLAÇLI MUHALLEBİ



4 adet güllaç yaprağı

2 su bardağı süt

1 çay bardağı şeker

Muhallebi için:

3 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı pirinç unu

1 tatlı kaşığı nişasta

1 paket vanilya



Önce güllaç için süt ve şeker kaynatmadan ısıtılır. Güllaç yaprakları ortadan ikiye bölünür, sütlü karışıma batırılır. Uygun büyüklükte 4 kaseye sarkıtarark üst üste konur. Muhallebi malzemesi tencereye konur, ateşe yerleştirmeden iyice karıştırılır. Sonra orta ateşte kıvam alana kadar sürekli karştırarark pişirilir. İçinde güllaç bulunan kaselere paylaştırılır. Kenarlardan sarkan güllaçlar yukarı toplanır. Buzdolabında 2 saat bekletildikten sonra süslenerek servise sunulur.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP