Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Karamelize Limonlu İrmik Tatlısı

KARAMELİZE LİMONLU İRMİK TATLISI



1 litre süt

1 su bardağı irmik

1 su bardağı şeker

1 adet limon kabuğu rendesi

1 çorba kaşığı limon suyu

Karamel için:

3 çorba kaşığı toz şeker



Önce şeker tavaya alınır ve kısık ateşte fazla karıştırmadan karamelize olması sağlanır. Karamel ıslatılmış 6 adet komposto kaseseine paylaştırılır. Sonra tencereye irmik, süt, şeker, limon kabuğu, limon suyu konur. Orta ateşte sürekli karıştırarak, göz göz olana kadar pişirilir. İçinde karamel olan kaselere konur. Buzdolabında 1 gece bekletilir ve ertesi günü servis tabağına ters çevrilir.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP