Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Karamelli Muhallebi

KARAMELLİ MUHALLEBİ



4 kişilik

Muhallebi için:

4 su bardağı süt

1 çorba kaşığı pirinç unu

1 çorba kaşığı mısır nişastası

1 çorba kaşığı un

Karamel sos için:

Yarım kg esmerşeker

1,5 çay bardağı sirke

2 paket krema

Üzerine:

Badem krokan



Tencereye pirinç ununu ve sütü alıp, mısır nişastasıyla, unu ekleyin. Çırpma teliyle karıştırarak kaynamaya bırakın. Muhallebi kıvamına gelince, tatlıyı kaselere ya da kuplara paylaştırın.

Karamel sos için, esmerşekerin üzerine sirke koyup, sos kahverengi olana kadar ocakta karıştırın. Daha sonra ocaktan alıp, 2 paket krema ekleyin. Karamel sosu muhallebinin üzerine gezdirin. En üste kırılmış krokanlar serpip servis yapın.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP