Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Kestane Pudingi

KESTANE PUDİNGİ



MALZEMELER

½ kg. kestane şekerlemesi

3 fincan toz şeker

100 gr. rendelenmiş sütlü çikolata

1 paket vanilya

1 bardak krema



YAPILIŞ TARİFİ

Kestane şekerlemesi ezilerek püre haline getirilir ve porselen bir kaseye

konur. Şeker, vanilya, rendelenmiş çikolata serpilerek kestane püresine

katılır. Karıştırarak birbirine iyice yedirilir. Diğer tarafta krema çırpılarak

köpürtülür, sonra bundan kaşık kaşık alınarak kestaneli karışıma katılıp

yedirilir. Sonra karışım daha

önceden ıslatılmış bir puding kalıbına boşaltılır ve kalıp buzdolabına

kaldırılır. Buzdolabında 4 saat tutulduktan sonra çıkarılır. Bir tatlı tabağına

başaşağı edilerek içindeki buraya aktarılır. Yarım bardak krem şanti sıkma

şırıngasına boşaltılır ve bununla pudingin üzerine süsler yapılır. En üste de

bir kestane oturtulduktan sonra tabak buzdolabına kaldırılıp servis

zamanına kadar orada tutulur.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP