Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

KOLAY İRMİK TATLISI

KOLAY İRMİK TATLISI



MALZEMELER

6 su bardağı süt

2 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

2 yemek kaşığı dövülmüş badem

2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz

8 yemek kaşığı irmik

1 yemek kaşığı tereyağı



Süt ve toz şekeri tencereye koyun. İrmik ve bademleri de ilave edip iyice karıştırın.

Malzemelerin homojenleşmesi için 10 dakika beklettip, kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra, 2 dakika daha ateşte tutup, vanilya ve tereyağını ilave edin.

Servis kabını ıslatın. Malzemeyi içine dökün ve buzdolabına koyun.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP