Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

KOLAY MUZLU BAVARUAZ

KOLAY MUZLU BAVARUAZ



1/2 kg süt

175 gr toz şeker

15 gr nişasta

5 yumurta sarısı

6 jelatin yaprağı

3-4 damla muz esanı

300 gr şantiy kreması



Bir tencereye; 5 adet yumurta sarısı, 175 gram toz şeker, 3-4 damla muz esansı ile 15 gram nişasta kattıktan sonra bunlar telle beş dakika kadar dövülür, sonra dövülmüş olan bu yumurta sarılarına azar azar, kaynar bir halde bulunan 500 gram da süt katılır ve bir taraftan da bunlar çırpılarak süt yumurtalara yedirilir.

Bundan sonra tencere orta ısıdaki ateşe oturtularak, karışım ancak kaynama kıvamına gelinceye kadar telle hızlıca vurularak pişirilir. Sonra kremaya; 15 dakika süreyle soğuk suda bırakılmış 6 adet jelatin yaprağı katılarak tekrar birkaç kez daha karıştırılır, sonra da tencere ateşten alınarak, karıştırma suretiyle iyice soğutulur. Krema pelteleyinceye kadar karıştırılır.

Soğuyarak pelteleşmeye yüz tutmuş olan bu kremaya; 300 gram da şantiy kreması katıldıktan sonra bunlar tekrar iyice karıştırılır, sonra da bavaruaz kreması yuvarlak bir kalıba döküldükten sonra krema kalıba düzgün bir şekilde yayılır. Kalıp buza gömülür ya da buzdolabındaki buzluğun altında iki saat kadar bırakılmak suretiyle dondurulur.

İki saat sonra, bavaruazın kalıba yapışık olan yanları bıçakla sıyrıldıktan sonra kalıbın alt kısmı, birkaç kez ılık suya sokup çıkarılarak bavaruazın kalıp içindeki yapışıklığı giderilir, sonra kalıbın üstüne bir tabak kapatıldıktan sonra kalıp alt üst edilmek suretiyle tabağa alınır ve servis yapılır.



Not: Arzu edilirse bu bavaruaz halka biçiminde kesilmiş 6 adet de muz katmak mümkündür.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP