Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

KREM BAVARUVA

KREM BAVARUVA



MALZEMELER:



-6 yumurta

-1,5 su bardağı şeker

-1 çorba kaşığı un

-8 adet jelatin

-1 litre süt

-1 paket vanilya

-1 çorba kaşığı yeşil fıstık

-2- 3 elma

-3- 4 muz

-2 mandalina ve portakal



YAPILIŞI:



1- Bakır bir tencerede, yumurta sarıları, şeker, un karıştırılır.

Süt ilave edilerek pişirilir. Ateşten alınıp yıkanmış jelatinler konur ve karıştırılır. (Soğumaması için üzerine kapak örtülür.)

2- Yumurta akları bakır bir tencerede çarpılıp katı kar haline getirilir.

3- Sıcak kremadan 2- 3 kepçe konup karıştırılır. Sonra kremanın hepsi katılır.

4- Krema soğuyunca küçük küçük doğranmış meyveler ilave edilir.

5- Hafif yağlanmış kalıba boşaltılır.

6- Buz dolabında dondurulur (4- 5 saat).

7- Kalıp ılık suya bastırılıp servis tabağına ters çevrilir. Üzerine dövülmüş yeşil fıstık serpilir.



Not:



1) Mevsimine göre çilek, kayısı, kiraz, şeftali gibi meyveler de kullanılır.

2) İstenirse krem bavaruvanın üzerine kayısı marmelatı dökülür.



Esenlikler...

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP